Mijn Kind wil niet Eten

           Online Cursus voor Ouders                                                                      van 'Lastige Eters'

Mijn Kind wil niet Eten

  Online Cursus voor Ouders                                                        van 'Lastige Eters'

 Deskundige begeleiding -  gecertificeerd kindertolk

 Diepe veranderingen met bewezen methodes

Een online cursus in je eigen veilige omgeving

"Eet even door.. anders komen wij te laat!"

"Je moet echt nog wat eten.. anders krijg je later weer honger!"

"Begrijp je dan niet dat het goed voor je is!"

Je houdt heel veel van je kinderen.. van jouw gezin en toch is er regelmatig strijd aan tafel. 

Je lijkt niet door te dringen tot je kind(je).. 'snapt hij het niet of luistert hij gewoon niet?'

Soms voelt het zo vervelend dat je opkijkt tegen de eetmomenten.. je voelt weerstand om samen te eten.

En je maakt je soms zorgen of je kind(je) wel voldoende eet.. genoeg voedingstoffen binnen krijgt.

Je wilt wel dat je kind(je) voldoende groeit en zich goed ontwikkelt.

Er is zoveel info over 'eetproblemen' te vinden.. dat vindt je verwarrend.. maakt je onzeker.  

Je wilt graag een goede ouder zijn!

"Eet even door, je komt te laat!"

"Je moet echt nog wat eten, anders krijg je weer honger!"

"Begrijp je dan niet dat het goed voor je is!"

Je houdt heel veel van je kinderen.. van jouw gezin en toch is er regelmatig strijd aan tafel. 

Je lijkt niet door te dringen tot je kind(je).. 'snapt hij het niet of luistert hij gewoon niet?'

Soms voelt het zo vervelend dat je opkijkt tegen de eetmomenten.. je voelt weerstand om samen te eten.

En je maakt je soms zorgen of je kind(je) wel voldoende eet.. genoeg voedingstoffen binnen krijgt.

Je wilt wel dat je kind(je) voldoende groeit en zich goed ontwikkelt.

Er is zoveel info over 'eetproblemen' te vinden.. dat vindt je verwarrend.. maakt je onzeker.  

Je wilt graag een goede ouder zijn!

Het kan ook anders...

Je begrijpt waar je kind(je) het moeilijk mee heeft als hij weigert te eten.

Je kind(je) vindt die momenten ook moeilijk. Jij begrijpt waarom je kind(je) het moeilijk vindt en zich zo gedraagt. Je kan goed aanvoelen hoe hij zich voelt op die momenten.

Je weet wat er nodig is om je kind(je) te ondersteunen.

Omdat jij je kind(je) begrijpt en aanvoelt weet je precies wat er nodig is om hem te ondersteunen. Je weet wat je kan doen.. of juist niet doen.. tijdens die uitdagende momenten.

Er is respect en vertrouwen tussen jou en je kind(je).

Je kind(je) voelt zich veilig bij jou omdat hij zich begrepen voelt en zijn gevoelens serieus worden genomen. Hij vertrouwt erop dat jij er zal zijn wanneer dat nodig is om dan samen met jou een manier te vinden met een moeilijke situatie om te gaan.

Je kind(je) groeit op in een liefdevol gezin.

Je gezin is een veilige, liefdevolle plek waar jouw kind(je) zichzelf kan zijn. Je kind(je) geniet ervan om gezellig samen te zijn.. samen te eten. Er is over het algemeen een ontspannen sfeer in huis en aan tafel en als er wel een conflict is kan je dat als ouder opvangen en in contact met je kind samen oplossen. 

Het gaat goed met je kindje.

Je ziet en voelt dat het goed gaat met je kind(je). Je kind(je) groeit en ontwikkelt zich goed, maakt contact met zijn omgeving en heeft plezier en zin in het leven. Tijdens het eten eet je  kind(je) voldoende en probeert ook regelmatig onbekend eten. 

Jij zit ook in een fijne flow.

En dat merk je op zoveel vlakken. Je hebt meer energie.. zit beter in je vel.. voelt je weer jezelf. De relatie met je kind(je) is sterker en closer.. maar ook de relatie met je partner en je vrienden voelt goed.  Je hebt meer tijd en ruimte om leuke dingen te ondernemen samen met je gezin en zorgt ook goed voor jezelf.

Ik kan je daarbij begeleiden

In de opvoeding van onze twee jongens kwamen wij net als iedere ouder ook alle fases tegen die een kind doorloopt.. waaronder eten! Vanaf de geboorte ben je daar mee bezig.. van borstvoeding naar vaster eten.. genoeg eten.. gezond eten! De groei en ontwikkeling van je kind(je) hangt daar van af. Dat is een hele verantwoordelijkheid!     

Wij merkten dat wij daar flexibel mee om konden gaan. Van peuterpuberteit tot de 'puberpuberteit' waar wij nu in zitten.. elke uitdaging tackelden wij op onze eigen unieke manier. Onze kennis en ervaring gaf ons de tools om onze jongens op een liefdevolle manier te begeleiden in de uitdagingen die wij tegen kwamen. 

Vooral mijn psychologie- en kindertolk- opleiding, maar ook onze interesse voor natuurlijk ouderschap & geweldloze communicatie, de passie voor muziek van mijn partner en onze ‘free spirit’ manier van leven heeft ons een goede basis gegeven om steeds weer op een creatieve manier om te kunnen gaan met datgeen wat aandacht vraagt.

Ik heb al mijn kennis en ervaring in deze cursus samengebracht

Ik wil jou graag bereiken met deze waardevolle cursus

Deskundige Begeleiding

Er zijn veel online programma's te vinden die op basis van ervaring zijn gemaakt. Ervaringsdeskundigen hebben veelal waardevolle informatie te bieden maar als gecertificeerd Kindertolk met een achtergrond in de psychologie bied ik jou daarnaast ook kennis, ervaring en een persoonlijke deskundige begeleiding. Beproefde Methodes

De methodes in deze waardevolle cursus bestaan langer dan 25 jaar.  De Present Child Methode - die ik als kindertolk gebruik.. helpt de liefdevolle pure waarheid en wijsheid van kinderen helemaal te zien.

 De Pikler Methode -  is gericht op respect en gelijkwaardigheid..       waardoor de autonomie en zelfvertrouwen wordt bevordert.

 Geweldloze Communicatie - is een manier van communiceren die kijkt    naar de behoeften van jou en je kind.. waardoor jullie hechter worden. 

 Natuurlijk Ouderschap (Attachment Parenting).. is een levenswijze         waarbij je close met je gezin samenleeft. Waardoor een diepe hechting ontstaat en ouders en kinderen elkaars signalen beter begrijpen.  


Diepgaande Verandering

Omdat de cursus gebaseerd is op volwassen beproefde methodes, die al jaren een positieve invloed hebben op kinderen en gezinnen, kan het een diepgaande verandering in gang zetten. 

De waardevolle informatie, diepgaande oefeningen en praktische tips leiden veelal tot een diepere hechtere verbinding met jezelf, je kind maar ook je omgeving.

Hierdoor begrijpen jij en je kind(je) elkaar beter en respecteren jullie elkaar ook meer.. waardoor je dus ook op een andere manier met elkaar zal omgaan.

Wat kan je verwachten...

Stap voor stap

7 weken ga ik jou begeleiden! Ik ga je stap voor stap helpen met de moeilijkheden die spelen rond het eetgedrag van je kind(je). Wekelijks krijg je waardevolle info, krachtige oefeningen en reflecterende opdrachten die jou proces in gang zullen zetten en ondersteunen.

Zien en Begrijpen

Gedurende het programma ga je steeds beter zien en doorzien wat er gebeurt in het contact met je kind(je) tijdens deze uitdagende momenten. Je gaat jezelf en je kind steeds beter begrijpen en invoelen waardoor er een dieper liefdevol contact ontstaat met jezelf en je kind.

 Jij creëert 

Je wordt je bewust van je eigen rol in het contact met je kind. Je kan het eetgedrag van je kind niet zomaar veranderen maar je kan er wel anders mee om gaan. Door deze bewustwording ontstaat er meer ruimte voor andere keuzes.. met als resultaat een nieuwe situatie met meer balans.

Tips & Tricks

Naast de waardevolle info en krachtige oefeningen krijg je ook concrete tips en praktische methodes die je direct toe kan passen in de uitdagende situaties met je kind. Je zal vrijwel meteen merken dat deze waardevolle 'tips & tricks' je ondersteunen in het proces met je kind(je).

Integreren

Om het proces van jou en je kind te ondersteunen is het belangrijk hetgeen in gang is gezet aandacht te blijven geven. Door de oefeningen te blijven herhalen zal je op een steeds dieper niveau worden geraakt en integreer je de 'nieuwe kennis en inzichten' die je in de cursus hebt geleerd. 

Verdieping

Als het nodig is kan dit programma worden uitgebreid met een kort 1 op 1 traject waarbij ik jou individueel zal begeleiden. 3 sessies waarbij wij aandacht voor jou specifieke unieke situatie zullen hebben. Verbonden aan deze cursus kan ik dit traject heel voordelig aanbieden! 


Van € 197, -

€ 97,-

Mijn kind wil niet eten!              Online Cursus voor ouders              van 'lastige eters'.

Exclusief 1 op 1 traject

Zoals eerder al beschreven kan je aanvullend op dit programma een supervoordelig 1 op 1 traject volgen!

Je kan daar nu al voor kiezen. De 1e sessie gaat vooraf aan het programma waardoor de oefeningen en opdrachten nog meer afgestemd zijn op jouw specifieke situatie. De 2 volgende sessies vinden dan tijdens en na het programma plaats.. op deze manier kunnen wij jouw proces optimaal ondersteunen!

Claudia is een warme, invoelende, bijzondere coach. Ze is in staat om observaties, kennis en intuïtie samen te voegen en heeft mij in verschillende situaties waardevol advies gegeven of een duideliijke spiegel voorgehouden. Haar vragen zijn scherp en zetten aan tot nadenken.

Angela