Claudia Duijkers - Kindertolk & Gezinscoach


Hey.. ik ben Claudia Duijkers en ik woon met mijn lief en 2 'free spirit' zonen in Oosterwold (Almere). Na een bijzondere 'reis' waarbij wij op een stukje grond hier een prachtig organisch ekologisch huis hebben laten bouwen zijn wij hier 4 jaar geleden naar toe verhuisd. Hier hebben wij een minivoedselbos aangelegd en leven steeds meer 'met' en 'van' de natuur en volgens onze 'eigen natuur'. We love it :-)

Al heel lang heb ik een diepgeworteld gevoel kinderen te willen helpen. Mede daarom ben ik kinderpsychologie gaan studeren. Tijdens mijn studie werd het mij duidelijk dat er veel verschillende omstandigheden van invloed zijn op de ontwikkeling van een kind. Ik begreep steeds beter dat een kind alleen geholpen kan worden binnen het gezin en dynamische omgeving waarin het leeft. 

Om die reden was de vervolgopleiding tot kindertolk voor mij ook een logische stap. Als kindertolk ontmoet je in principe alleen de ouders die tijdens de training/therapie zich bewust worden van de invloed van de omgeving op het kind. Hierdoor ontstaat er ruimte voor het kind weer 'zichzelf' te zijn en 'de zorg over de omgeving' los te laten. 

Daarnaast heb ik mij gedurende mijn leven, naast wetenschappelijk, met veel plezier ook op andere vlakken ontwikkeld. Ik heb een docentenopleiding kinderyoga en verschillende trainingen omtrent bewust-zijn gevolgd. Via Whole Natural Family kan ik mijn passies vorm geven en bied ik bij uitdagingen rond opvoeden, opgroeien en het gezinsleven in de huidige tijd, een oplossing van binnenuit.